You are here

2000 dolgozójától megválik a Sharp

2000 dolgozójától megválik a Sharp

A financiális gondokkal küzdő Sharp megválik belföldi munkaerejének mintegy 6%-ától. A kétezer dolgozót „önkéntes” nyugdíjprogramba kívánja küldeni.

A financiális gondokkal küzdő LCD-gyártó Sharp kénytelen megválni kétezer dolgozójától. Ezt békésen egy „önkéntes” nyugdíjprogram keretében kívánja megvalósítani. A nem csak az anyacéget, de annak leányvállalatait is érintő program novemberben kezdődik, s a dolgozók decemberben fejezik be végleg a munkát.

A Sharp azért kényszerül a 340 millió dollárt emésztő programra, mert az LCD-árak csökkenésével az óriáscéget egyre nagyobb veszteség éri. A helyzet konszolidálására a cég több bankkal előrehaladott hiteltárgyalásokat folytat, és fontolgatja néhány kevésbé fontos üzletágának eladását is.

 

Tanaka
Inter Japán Mgazain

Kapcsolódó cikkek:

https://interjapanmagazin.com/sugarzasmero-okostelefon-a-japan-piacon/

Sugárzásmérő okostelefon a japán piacon

Sugárzásméró okostelefonnal jelent meg a japán piacon a Sharp. A Pantone 5 a fukusimai atomkatasztrófa utáni igényre született.

A mobilkészülék Android ICS operációs rendszert futtat. Ez azt jelenti, hogy a gyártó az ország területén működő összes készülék mérési eredményeit összegezve országos sugárzási térképet képes összeállítani a használóknak.

A mobil piacon heves harc várható a különböző gyártmányok között, tekintve, hogy a Softbank szolgáltató által működtetett Pantone 5-ön kívül megjelenik az NTT DoCoMo szolgáltató CEATEC nevű készüléke és várhatóan más találmányok is.

A Pantone 5 készülékek 0,005 és 99,9 milliSievert/óra tartományban lesz képes sugárzást mérni, tehát nagyon alkalmas az életre ártalmas dózis meghatározására.

A rövidesen piacra kerülő készülék minden valószínűség szerint csak Japánban lesz megvásárolható.
H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: