You are here

1,3 millió forint két mangóért (Videó)

 

 

Rekordáron, félmillió jenért (1,3 millió forintért) kelt el egy pár mangó Japán Mijazaki prefektúrájában a szezon első piaci árverésén. A vagyont érő mangók, a Taijo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka gyümölcsei a Mijazaki Mezőgazdasági Szövetség szerint azért különlegesek, mert egyenként legalább 350 grammot nyomnak, rendkívül magas a cukortartalmuk és a héjuk nagyobb része halványpiros színű.

 

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint az aukciót nagy tömeg kísérte figyelemmel. A mangókért egy helyi nagykereskedelmi vállalat fizette ki a szédületes összeget. A cég a méregdrága gyümölcsöket a tervek szerint egy fukuokai áruházban adja el.

Shota Tatemoto, a vállalat egyik munkatársa szerint a rekordösszeg nagy lendületet ad a mangótermesztésnek. Japánban minden évben roppant magas áron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Az abszolút rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő.

 

Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: