You are here

10 éve van jelen a Forma 1-ben a Casio

 

2008-ban debütált a Forma 1 versenysorozatban a Casio Edifice. A Red Bull Racing szponzoraként kezdték, 2016-ban szerződést kötöttek a Scuderia Toro Rosso-val is. A Casio-nak 2019-ig ven érvényes szerződése a Forma 1-ben.

Sebastian Vettel négy világbajnoki címe megszerzése alatt a Casio modelljeit viselte. Az évek során ezeket az órákat hordta David Coulthard, Mark Webber, Daniel Ricciardo, Max Verstappen és Carlos Sainz is. Coulthard és Vettel tiszteletére a Casio limitált szériás karórákat is adott ki.

A tíz éves évfordulóra a Casio ismét limitált szériás karórákat adott ki. Egy fémszíjasat ,egy műanyag szíjasat és egy szövetszíjasat.

A szövetszíjas óra nem elemmel, hanem Solar technológiával működik, ezért ebben a típusban nincs szükség elemcserére. Mindhárom órán megtalálhatóak a Scuderia Toro Rosso stíluselemei. A mutatók a versenyautók sebességmérő órájára hasonlítanak.

 

Az óra bluetooth kapcsolattal kommunikálni képes IOS és Android rendszerű mobiltelefonokkal.

A Casio új modelljei tíz percig tudják mérni a köridőt. A műanyag szíjas típus memóriájában 100 rész és köridő adatai raktározhatóak el, és képes az ezredmásodpercek mérésére is.

Veres Tamás

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: