You are here

Zenével hívják fel az emberek figyelmét a medvékre

Japánban is fokozottan figyelni kell arra, hogy ahová megyünk számíthatunk-e medvékre. Az ország három szigetén Honsún, Sikokun és Kjúsún az örvös medve egy alfaja található meg. Egyre gyakoribb, hogy a vidéki településekre betéved egy-egy medve, ami az emberekre is rátámadhat, kirándulások alkalmával pedig még nagyobb az esélye annak, hogy szembe jöhet velünk ez a hatalmas állat.

Igencsak magas lett a medveészlelések száma éppen ezért a helyi hatóságok fontosnak tartják, hogy folyamatosan tájékoztassák az embereket arról, mit csináljanak és mit ne csináljanak, ha medvével találkoznak.

A figyelmeztető kampány programjába bekerült egy „Örvös medve Rock&Roll” című dal is, amit két helyi zenésznek köszönhető. Tagucsi Júzen és Toudou Kaoru már a dal elején felhívják a figyelmet arra, hogy aranyosak és ártatlanok lehetnek a medvebocsok, azonban nem szabad elfelejteni, hogy az anyamedve mindig a közelében van és bármikor támadásba lendülhet. Tagucsi saját tapasztalatai alapján, néhány fontos tanácsot is beleszőtt a dalba, ami neki a segítségére volt. A legfontosabb, hogy sose fordítsuk hátat egy medvének és ne fussunk el előle, ne próbáljuk halottnak tettetni magunkat és ne fordítsuk el az arcunkat a medvétől.

A dalt egészen október 31-ig fogják majd játszani.

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: