You are here

Yokohama (横浜市)

Yokohama Japán második legnagyobb városa. A Honshú-szigeten, Tokiótól nem messze fekszik. Az Edo-korszak vége felé, amikor Japán még nagyon el volt szigetelve a világtól, a yokohamai kikötő volt az egyik, amelyet elsőként nyitottak meg a külföldi kereskedők számára 1859-ben. Ennek köszönhetően Yokohama egy kis halászfaluból gyorsan világvárossá nőtt. A városban ma is sok külföldi él, és itt van a világ egyik legnagyobb kínai negyede.

 

Sankeien kert (三溪園)

A Sankeien egy hatalmas japán kert, melyben számos történelmi épület található az egész ország területéről. Egy tavat és több kis folyót is találunk itt, és az embernek olyan érzése támad, mintha Kiotóban lenne.


Minato Mirai 21 (
みなとみらい21)

A Minato Mirai 21 Yokohama központjában, a tengerpartnál elhelyezkedő terület. Rengeteg felhőkarcolónak ad otthont, közülük a Landmark Tower 296 méteres magasságával 1993 és 2014 között Japán legmagasabb épülete volt. A 69. emeleten kilátó található, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Különböző bevásárlóközpontok, vidámpark, múzeumok, termálvizes gyógyfürdők várják a látogatókat.


Nippon Maru(
日本丸)

A Nippon Maru nevű hajó 1930-ban épült Kóbe városában. Akkora távolságot tettek meg vele, ami elég lenne ahhoz, hogy 45-ször körbehajózzuk a földet.


Yokohama Bay Bridge (
横浜ベイブリッジ)

A 860 méter hosszú híd Yokohama egyik szimbóluma. Gyalogosan is fel lehet rá menni, és 50-60 méteres magasságból élvezni a kilátást az öbölre.


Kínai negyed (
横浜中華街)

A Chukagai a Japánban található legnagyobb kínai negyed. Rengeteg étterem és üzlet van a területen. Több fesztivált is rendeznek az év folyamán, melyek közül a legfontosebb a kínai új évi fesztivál február elején. Rendkívül népszerű mind a japánok, mind a külföldiek számára, elsősorban az éttermek miatt.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: