You are here

Védelmi rakéták a japán fővárosban

 Védelmi rakéták a fővárosban

Japán készültségbe állította védelmi rakétáit és torpedórombolóit, miután Észak-Korea előkészítette egy kísérleti rakéta kilövését április 12-14 között .

Észak-Korea előkészítette rakétáját április 12-14 közötti kilövésre. Hiába hangoztatja, hogy Kim Il Sung születsénapjának tiszteletére, csupán egy tudományos műholdat juttat fel vele, a világ nem hisz neki.  Bejelentése mindössze néhány héttel azután történt, hogy február 29-én Amerikával megállapodott nukleáris és rakéta terveinek befagyasztásáról, élelmiszer segélyért cserébe. Észak-Koreában ugyanis ismét éhínség van.  Tény, hogy egy sikeres rakétakilövés hasznos lenne Kim Jong-Un-nak, aki új vezérként karizmatikus imidzs-t szeretne kialakítani magáról.  

Tudvalévő, Penjan atombombával rendelkezik, de egyelőre hiányában van a bombát célba juttató pontos hordozóeszköznek, vagyis rakétának. Éppen ezért nézi rossz szemmel Japán a haragos szomszéd rakétakísérleteit. Noda Josihiko miniszterelnök parancsot adott a penjani rakéta lelövésére, amint az megsérti a japán légteret. Észak-Korea máris visszajelezte, hogy hadüzenetnek venné rakétája lelövését.

A japán főváros védelmére a Védelmi Minisztérium előtt, és két másik helyszínen látványosan védelmi rakétákat állítottak fel. Az Észak-Korea szakértő Okonogi  Maszaó szerint erre a lépésre a lakosság megnyugtatására van szükség. A minisztérium három Aegis torpedórombolót is elküldött, a Kelet-kinai tengerhez, ahol Okinawa szigetén már készültségbe helyezett rakétákat.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: