You are here

Toyota-BMW közös autó

Toyota-BMW közös autó
Újabb együttműködési szerződést írt alá a Toyota a BMW-vel. Közös konstrukciók alapján születnek a jövő autói.
A Toyota és a német BMW már korábban is együttműködtek. Egy új szerződéssel szorosabbra fűzik a viszonyt. Egyes szerkezetek kialakításánál átveszik a másik jobb technikáját, így mindkét fél tökéletesebb autókat fog gyártani.
A japán fél átadja a hibridekhez használt lítium –ion akummulátor technikáját, a németek pedig 1,6 és 2 literes Diesel-motorokat szállítanak cserébe. A jövőben kicserélik a tapasztalataikat a könnyűszerkezeti karosszériaelemek, az elektromos hajtáslánc és az üzemanyagcellák területén is. Bejelentették egy közös sportkocsi kifejlesztését is. A Toyota a környezetbarát autók kifejlesztésében élenjáró, a BMW a sportautók gyártásában kiváló. A közös „gyermek” valószínűleg mindkét erénnyel büszkélkedhet majd.
Nakano
Inter Japán Magazin
Kapcsolódó cikkek:

Jön az elektromos Suzuki!

Környezetünk védelmében elektromos meghajtású modellek gyártásába kezdtek a legnagyobb autógyárak. A Suzuki is rövidesen megjelenik a sajátjával, amely – a biztonság miatt – kisebb benzinmotorral is rendelkezik.

Decemberben, a Tokió Autószalonban mutatja be a Suzuki legújabb Swift EV Hybrid nevű elektromos meghajtású modelljét, amelyet egy 66 kilowattórás, 74 lóerős villanymotor hajt. A lítium akkumulátorok lemerülése estén a meghajtás automatikusan átkapcsolja magát egy 54 lóerős benzinmotorra, Az új Swift akkumulátorról egyelőre csak 30 kilométert tud futni, de rövidesen elkészül a konnektorról feltölthető sorozat-változata, amellyel egyfolytában legalább 60 kilométert lehet utazni.
Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: