You are here

Tokió 2020 – Egészségügyi bázis is lesz az olimpiai faluban

A tokiói ötkarikás játékokon induló versenyzők olimpiai falujában külön egészségügyi bázist is berendeznek a japán házigazdák.

 A kiegészítő intézmény életre hívásáról a koronavírus-járványra tekintettel, az esetleges fertőzötteknek nyújtandó haladéktalan segítség céljával döntött az a munkacsoport, amely a japán kormány, a fővárosi önkormányzat és az olimpiát szervező bizottság képviselőiből áll.

Az olimpiai falu általános klinikájától elkülönülő bázis feladata lesz a sportolók egészségének figyelemmel kísérése, az egészségügyi intézmények kiválasztása a vírussal fertőzöttek kórházi ápolására és a betegek szállításának megszervezése – írta a Kyodo News.
A munkacsoport tagjai abban is megállapodtak, hogy „fertőzőbetegség-ellenőrző központot” hoznak létre az olimpia fő műtéti centrumában. Ez az egészségügyi bázissal és az általános klinikával együtt fog működni a sportolók egészségi állapotának vizsgálata és a fertőzések korai felismerése céljával, miközben információkat gyűjt és oszt meg a koronavírusról.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke pár napja azt mondta, nem számol azzal, hogy a világjárvány miatt bármely ország is lemondaná a részvételt a játékokon, míg Suga Yosihide japán miniszterelnök a hét elején megismételte elkötelezettségét a tokiói olimpia és paralimpia megrendezése mellett.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: