You are here

Tokió 2020 – Bach: még nincs döntés a külföldi szurkolók olimpiai jelenlétéről

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) újjáválasztott elnöke szerint még nem született döntés arról, hogy lehetnek-e külföldi szurkolók a tokiói ötkarikás játékokon.

A NOB tisztében újabb négy évre megerősített vezetője online sajtótájékoztatóján tért ki a kérdésre, miután a Kyodo japán hírügynökség arról adott hírt: már megvan a kormánydöntés arról, hogy a koronavírus-járvány – és különös tekintettel a vírus egyes mutációinak egyre gyorsuló terjedése – miatt külföldi nézők nélkül rendezik meg a nyárra halasztott olimpiát és paralimpiát.
Bach azt mondta: az ügyben konzultálnak a japán kormánnyal és a játékok szervezőbizottságával, végleges döntés még nincsen. Az országban december 28-a óta – egyelőre március 21-ig meghosszabbított hatállyal – tilos új vízumok kiadása külföldi állampolgárok számára.

A német sportdiplomata a pénteken záruló, videokonferenciás NOB-ülésen kitért a dopping elleni küzdelemre is, közölve, hogy erre a célra az olimpiai mozgalom összesen 260 millió dollárt költött az elmúlt hat évben. Megjegyezte, hogy a NOB az első olyan sportszervezet, amely független doppingellenes testületet hozott létre, s a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) életre hívása 30 millió dollárba került.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: