You are here

Tokió 2020 – A szervezőbizottság több koronavírustesztet szorgalmaz

A tokiói nyári játékok szervezőbizottsága növelni kívánja a sportolók körében az olimpiai falu területén elvégzendő koronavírus-tesztek számát.

 A testület vezetője, Hasimoto Szeiko a Nikkan Sportsnak adott keddi interjújában azt mondta, hogy az eredeti tervhez képest megnövelt számú vizsgálatot egy speciális laboratóriumban fogják majd megejteni, de a sűrűbb tesztelést ki akarják terjeszteni a falun kívül elszállásolt versenyzőkre is.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság előírása szerint a sportolóknak legalább négynaponta egyszer át kell esniük a vizsgálaton.

  „A PCR-tesztek gyakorisága a sportágtól és a verseny ütemezésétől függ. A vizsgálati eredmények nyomon követhetők lesznek egy speciális okostelefonos alkalmazáson keresztül. Ha fertőzést észlelnek valakinél, a többieket egy másik alkalmazáson keresztül azonnal értesítik, figyelmeztetve őket a lehetséges kockázatokra. Az applikációt tavaly nyár óta használják Japánban, és elengedhetetlen kellék a tokiói olimpián részt vevők számára” – jelentette ki Hasimoto.
Az idén nyárra halasztott tokiói olimpia a tervek szerint július 23-án kezdődik.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: