You are here

Rendőrök járőröznek az iskolák védelmében

Megerősítik a rendőr járőrözést a japán iskolák környékén, miután egy férfi késsel rátámadt a buszmegállóban várakozókra, két embert megölt és 12 gyereket megsebesített. Tettét mintegy 20 másodperc alatt hajtotta végre.

 

 Abe Sinzó miniszterelnök utasítására megerősítik a rendőrök járőrözését az iskolák környékén, az iskolához vezető útvonalakon  és azokon a helyeken, ahol gyerekek nagyobb számban szoktak összegyűlni. A miniszterelnök döntésére a kormány rendkívüli ülését követően került sor. A rendelkezés előzménye, hogy a Tokió melletti Kavaszakiban egy férfi két késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra.

A gyerekek épp az iskolabuszra készültek felszállni, amikor a késelő rájuk vetette magát. Ketten meghaltak, tizenkét gyerek és három felnőtt megsebesült, közülük többen súlyosan. Egy 12 éves kislány és egy harmincas éveiben járó férfi a kórházban halt bele sebesüléseibe. A merénylet után a támadó nyakon szúrta magát, és szintén meghalt.

A rendőrségi vizsgálat szerint az incidens kevesebb mint 20 másodperc alatt zajlott le. A hatóságok szerdán átkutatták az elkövető lakását, hogy kiderítsék az eset okát. A helyszínen megtalálták a támadáshoz használt két kést, illetve egy hátizsákban még további két kést.

 

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: