You are here

Pizza házhozszállítás rénszarvassal

reindeer3

Japán legészakibb szigetén, Hokkaidón decemberben rénszarvassal fogják házhoz szállítani a pizzát.

Magyarországgal azonos szélességi körön található Japán legészakibb és egyben második legnagyobb szigete, Hokkaidó. Itt a leghidegebbek a japán telek és leghevesebb a havazás. A sok hóakadály miatt gyakori a közlekedés leállása.

reindeera

Az egész országban – így itt is – működik a nemzetközi Domino’s pizzalánc képviselete. Magyarországnyi szigeten a decemberi hidegben legmagasabb a házhoz szállító pizzériák forgalma. A pizzalánc helyi képviselete ez év decemberére zseniális ötlettel állt elő. A megrendelőkhöz rénszarvasokkal fogja kiszállítani a meleg pizzát! A döntést pontos számítások előzték meg. A cégnek legalább 20 autóra lenne szüksége, s ezek fenntartása évenként 6 millió forintba kerülne autóként. Ezzel szemben egy derék rénszarvas mindössze 780 ezer ft-ba kerül a téli idényre. Hidegben is könnyen indul, a hóbuckáknál nem fullad le, a havazást egyenesen élvezi, maximális sebessége szükség esetén eléri 80 km/órát. Attól pedig nem kell tartani, hogy meglóg a pizzával, ugyanis a fontosabb járművekhez hasonlóan GPS nyomkövetővel lesz felszerelve.

reindeerb

reindeerc

A gyakorlati teendőkről a cég már tárgyalt a helyi rénszarvas tenyésztőkkel, a rendszer megszervezésére pedig felvette a kapcsolatot állatjóléti szakemberekkel és megbízást adott egy helyi kutatóközpontnak. Jelenleg az állatok betanítása folyik. A szarvasok egyelőre még nem nagyon értik, hogy mit akarnak tőlük, de ami késik, nem múlik!

A kezdeményezés nyilvánvalóan a hokkaidói gyerekeknek fog a legjobban tetszeni. Sok szülő fog azért rendelni pizzát, hogy a gyermeke élőben is láthassa és megsimogathassa a télapómesékből ismert rénszarvast.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: