You are here

Öngól döntött a két koreai fociválogatott mérkőzésén 📺

 

 

Dél-Korea válogatottja 1:0-ra nyert Észak-Korea válogatottja ellen Tokióban, a Kelet-ázsiai Kupa négyes döntőjének második fordulójában.

A naritai repülőtéren Japánban élő észak-koreaiak várták és éljenezték a poszt-sztálinista rezsim futballválogatottját. Nemtetszést keltett ez a japánokban, hiszen a kommunista szomszéd folyamatosan atombombával fenyegeti országukat, és próbaképp több rakétát is átlőtt a légtérben.

A mérkőzés csalódást okozott az észak-koreai csapat szurkolóinak. Az izgalmas, ámde sokáig góltalan mérkőzés 64. percében, az észak-koreai Ri Jong Cshol (Ri Yong-Chol) öngólt rúgott. A dél-koreaiak négy ponttal a második, az észak-koreaiak pont nélkül a negyedik helyen várják a körmérkőzéses esemény zárófordulóját.

Különleges mérkőzés volt ez számunkra, úgy a játékosoknak, mint az országnak” – mondotta az észak-koreai válogatott norvég szövetségi kapitánya, Jorn Andersen. Szerinte a találkozó első harminc percében idegesen és rosszul játszottak futballistái.

Tudvalévő, hogy a két Korea közös sportmérkőzésein a játékosok igen hevesek, nem ellenfelenként, sokkal inkább ellenségekként csapnak össze. Általában az észak-koreaiak győznek, és, hogy most ez nem így történt, nem irigyeljük az öngólt rugó játékost!

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: