You are here

Népszerű az öngyilkosság a japán fiatalok körében

Népszerű az öngyilkosság a japán fiatalok körében

Japán elsők között áll az öngyilkossági statisztikákban. Szaktanácsadó könyvek, halál-társkereső fórumok állnak ehhez segítségükre. A gondok már az óvodában kezdődnek.

A 128 milliós Japánban aggasztóan magas az öngyilkossági arány. A világelsők közé tartoznak, évente 30 513 fő vet véget az életének. Nem véletlen, hogy sokáig egy öngyilkossághoz „szakmai tanácsot” adó könyv volt az ország bestsellere. Az interneten látogatottak a halál-társkereső fórumok. Az így összeismerkedett fiatalok ketten vagy többen összejönnek, és közösen végeznek magukkal.

A gondok már az óvodában kezdődnek, és az általános iskolában folytatódnak. Sok kisgyerek azért válik meg az életétől, mert képtelen megfelelni a szülők és az intézet elvárásainak.

A felnőtt korú fiatalok bezárkózottak, nem tudnak kommunikálni, a kapcsolataik sekélyesek, és a problémáikat senkivel sem beszélhetik meg. Ez miatt kivetettnek, szükségtelennek és tehetetlennek érzik magukat. A megkérdezett 20-28 év közötti fiatalok 28,4 %-a elismerte, hogy már fontolgatta az öngyilkosságot.

Összesen 2 ezer felnőtt korúnak tették fel ugyanazt a kérdést, és a statisztika aggasztó növekedés mutat.  23,4 %-ukban felvetődött, hogy önkezével vessen véget az életének. Ez a szám 4,3 %-al emelkedett a négy évvel ezelőttihez képest. Nemek szerint a megosztás: 19,1 %-uk férfi, s a nők aránya ennél 2%-al magasabb.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: