You are here

Nem fair, hogy törölték a Japán Nagydíjat

A vírushelyzetre való tekintettel idén is elmarad a Japán Nagydíj. A Toyota elnöke nem tartja fair döntésnek, hogy az olimpiát megrendezték, de az autó- és motorversenyeket törölték – írja a motorsport.com oldal.

Erre a kijelentésre reagálva fogalmazta meg véleményét Jamamoto Maszasi, a Honda főnöke:

„Személy szerint, mint a motorsportokat kedvelő személy, örültem, hogy Akio Tojoda elnök ilyen megjegyzéseket tett. Sokan azon tűnődünk, hogy az olimpiát miért lehetett, a motorsportos eseményeket pedig miért nem. Azzal is egyetértek, hogy a versenyzők is ugyanolyan sportolók, és ezt globálisan is el kéne ismerni” – mondta a szakember.

„Szerintem az olimpia a globális sport csúcsa, de nem mindenkinek ez a hivatása, miközben legyen szó négy kerékről vagy kettőről, a motorsportban mindenki hivatásos. Az autóversenyzők és a motorosok is a csapatuk profi sportolói.”

„Az F1 komoly szabályokat fektetett le magának, és sokféleképpen meg lehet rendezni egy eseményt. Ezért szerintem a japán kormánynak ki kellett volna ezt használnia, és sort kellett volna keríteni a Japán Nagydíjra”-fejezte be Jamamoto Maszasi.

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: