You are here

Négy észak-koreai holttestére találtak a Japán-tengernél

Valószínűleg négy észak-koreai állampolgár holttestét mosta partra a tenger Japán északi részén – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Három férfi holttestét Jamagata megyében találták meg, belőlük helyenként már csak a csontok maradtak. Egy tetem a víz felszínén lebegett egy halászkikötő közelében, míg a másik kettőt mintegy 500 méterrel távolabb, egy strandon fedezték fel.

A rendőrség egy vagy több, első ránézésre Észak-Koreából származó jelvényt talált a holttestek ruházatán. A hatóságok szerint a tetemek kapcsolatba hozhatók azzal a hajótörést szenvedett csónakkal, amelyre szombaton bukkantak a szomszédos Akita megyében. Ott hétfőn vélhetőleg a csónakból származó fadarabokra és egy negyedik holttestre találtak rá, amelyből már csak a csontok maradtak.

Számtalan hasonló szerencsétlenség történt már a Japán-tenger partjainál, de vannak, akiknek sikerül megtenniük a veszélyes utat az elzárkózó Észak-Koreából Japánba.

Nyolc észak-koreai férfit vettek őrizetbe a japán rendőrök, miután csónakjukat november 23-án megtalálták Akita megye partjainál. November 26-án egy másik, vélhetőleg észak-koreai hajóra bukkantak a hatóságok ugyanabban a megyében, benne nyolc holttesttel.

Novemberben 28 hasonló hajó érkezett a japán partokra, szemben az egy évvel korábbi 4-gyel. A japán hatóságok ellenőrzik azt az összesen 18 túlélőt, aki azt állítja, hogy észak-koreai állampolgár.

/MTI-nyomán/

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: