You are here

Napi három kick-box edzés a legnagyobb hőségben is

Két hetet töltöttek Vépen kick-boxosaink. Az immáron tízedik alkalommal megrendezett nemzetközi light-contact edzőtábort a Komárom-Esztergom Megyei Kick-box szövetség szervezte. Az edzéseket Zrínyi Miklós, a Magyar Kick-box Válogatott Szakmai Igazgatója vezette. Az ő munkáját segítették az utánpótlás edzők, Olasz Attila és Hirsch Viktor. Természetesen az edzések lebonyolításában a hatszoros világbajnok, a szombathelyi Dancsó Zoltán is jócskán kivette a részét.

A forgatókönyv már mindenki számára jól ismert. Napi három edzés, minden harmadik nap pihenőnap. Reggel futó edzés, mely rengeteg erősítéssel egészült ki. Délelőtt box, este kick-box edzésen vettek részt a táborozók. A tréningek folyamán az edzők segítették a technikák javítását, nagy hangsúlyt fektettek a küzdelmekre, és a küzdelemszerű páros gyakorlatokra, kihasználva, hogy az ország minden tájáról és Ausztriából is érkeztek edzőpartnerek. A két hét alatt közel 100 fő vett részt a tréningeken.

– A nyári alapozó tábor, minden évben kemény erőbedobásra készteti a sportolókat, hiszen itt kell megalapoznunk a felkészülést az őszi versenyszezonra. A gyermekek és felnőttek egyaránt jól dolgoztak még a 38 fokos hőség ellenére is. A tábor ideje alatt azért akadt egy kis idő a kikapcsolódásra és a feltöltődésre, hiszen strandolás és csapatépítő játékok is szerepeltek a programban. – Zrínyi Miklós

– Öt évvel ezelőtt jártam először Vépen. Azóta ez a tábor a nyári alapozás egyik biztos pontja számunkra. Szeretjük és becsüljük a profi, nagyon barátságos és vendégszerető légkört. Tökéletes helyszín egy kemény edzőtáborhoz, azonban mindig kapunk időt regenerálódni is. Jó edzőkkel, új edzésmódszerekkel találkoztunk valamint új barátokat szereztünk itt. Az edzéseken visszaköszön a tábor mottója: ”Train hard or go home.” Itt Vépen minden évben nagyon kemény, erőteljes és tanulságos edzéseken vehetünk részt. Az oktatók és az edzéspartnerek felé sugárzott bizalom és tisztelet lenyűgöző számomra. Köszönjük a kiváló képzést. – Michael Gerdenitsch, az Ausztriai Kick-box Válogatott mentális trénere és a Rohrbach-i kick-box klub vezetője.

– A táborban a két hét alatt kemény munka folyt. A szakmai segítség az edzők részéről sokat hozzá tett az eredményes munkánkhoz. Az edzések jó hangulatban teltek, de kemény munkával. – Scheirich Réka, a Zoltek SE utánpótlás korú válogatott versenyzője.

– Fizikailag nagyon igénybe vett a tábor mert napi 3 nagyon kemény edzésünk volt. Viszont csak ezzel lehet biztosítani a további fejlődésünket és eredményességünket a következő versenyeken is. – Szabó Z. Dominik, a Zoltek SE utánpótlás korú válogatott versenyzője.

Gregor László
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: