You are here

MiniBig – A japán kétéltű

Az innovációhoz elengedhetetlenek az új, merész ötletek és Japánban az ilyen ötletekből nincs hiány. Arra a kérdésre, hogy lehetne-e olyan lakókocsit gyártani, ami egyszerre használható a földön és vízen is, a japánok a következő választ adták: MiniBig.

Noha a kétéltű lakókocsi nem teljesen japán találmány – hiszen a németek néhány évvel korábban már megalkották az extravagáns és méregdrága Departure One-t – de méreteiben, árában és dizájnjában mondhatni vadonatújat alkottak a japán tervezők. A MiniBig tulajdonképpen minden olyan funkciót képes ellátni, amit egy lakókocsitól elvárnánk. Megjelenésében nem is feltételezhetnénk róla, hogy ez a két keréken guruló, sárga-szürke „utánfutó” voltaképp a vízen is bevethető. Erről mindössze a hátuljára felszerelt csónakmotor árulkodik.

Forrás: carscoops.com

A tervezés során mondhatni abszolút az ázsiai méreteket vették figyelembe, ugyanis az 1,93 méteres kocsi magassággal feltételezhetően sok nyugati embernek meggyűlik majd a baja. A szélte (1,64m) hossza (4,39m) viszont már elég korrekt méretnek mondható. Azonban a képeket és a videót elnézve talán lehetne vitatkozni a tervezők azon állításával, hogy három személy kényelmesen elférhet MiniBig-ben. Valószínűsíthetően ez a különleges kétéltű a „lakó” funkciójától eltérően, sokkal inkább az olyan programok kiegészítésére lehet majd tökéletesen alkalmas, mint például a videóban is bemutatott horgászat.

A MiniBig mindenesetre egy remek találmánynak ígérkezik, melyet már egész méltányos áron, 2,46 millió jenért (kb 6 millió forintért) be is szerezhetünk.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=lNO0htj1iGA

Inter Japán Magazin

Nagy Zoltán

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: