You are here

Magyar tiltakozás az észak-koreai rakéták ellen

Parlament

Magyarország határozottan elítéli az észak-koreai rakétakilövést.

Magyarország Kormánya a leghatározottabban elítéli a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság március 6-i újabb rakétakísérletét. Különösen aggasztó, hogy egyes rakéták Japán kizárólagos gazdasági övezetében csapódtak be. Phenjan sorozatos provokációi közvetlenül fenyegetik a térség stabilitását és Japán, valamint a Koreai Köztársaság biztonságát.

Felszólítjuk az észak-koreai vezetést, hogy haladéktalanul hagyjon fel az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait sértő lépéseivel. A mai rakétakilövéssel Észak-Korea ismét demonstrálta, hogy elutasítja a nemzetközi közösséggel való együttműködést. Ezért elengedhetetlen, hogy a nemzetközi közösség egységesen lépjen fel az észak-koreai provokációkkal szemben.

Magyarország elkötelezett amellett, hogy térségbeli kiemelt partnereink oldalán állva fellépjünk a phenjani rezsim elleni szankciók kiterjesztése érdekében. Felszólítjuk a nemzetközi közösség minden tagját, hogy az Észak-Koreai nukleáris és rakétaprogram elleni korlátozó intézkedéseket a legteljesebb mértékben tartsa be.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

 

H-guchi
Inter Japán Magazin

 

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: