You are here

Macskákkal töltöttek meg egy vonatszerelvényt Japánban

A japánok igazi macskabolondok. Közel Magyarország lakosságával felérő, 9/8 milliós macskapopuláció él a szigetországban. Egy japán civilszervezet és egy vasúttársaság összefogása keretében mintegy 30 macskát engedtek blondozni egy helyi vonatszerelvényen, hogy felhívják az emberek figyelmét a tudatos macskatartásra, a kóbormacskák sanyarú helyzetére.

A szigetország középső részén fekvő Ogakiban a Joro vasúttársaság helyi járatán vasárnap nyávogó macskák tucatjai fogadták az utasokat.

“Úgy vélem, jó dolog, hogy egyre több ember van tudatában a kóbormacskák sorsának olyan rendezvények segítségével, mint ez a mostani” – mondta az egyik utas, aki maga is két kóbormacskát fogadott örökbe.

Japánban, a macskaszeretet ellenére még mindig nagyon magas a kóbormacskák száma. 2004-ben  237 ezerre becsülték, és bár a számuk 2016-ra mintegy 70 százalékkal csökkent, még mindig 72 ezerre becsülik a gazdátlan dorombolót létszámát.

A régi macskakultusz egyik ismert példája a Tasirodzsima nevű apró sziget, ahol több macska él, mint ember, ezért a macskák szigete néven vált ismertté.

 

(MTI nyomán)

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: