You are here

Külföldi turistarekord Japánban

November végéig 9,5 millió külföldi turista kereste fel Japánt. December közepéig ez a szám eléri a 10 milliót. Az ország készül a 2020-as olimpiára.

Egyik évben sem kereste fel ennyi külföldi turista Japánt, mint 2013-ban. A rekordot mindeddig 2010. tartotta 8,6 millió külföldi látogatóval, de ez a csúcs máris megdőlt. Ez év november végéig már 9,5 millióan utaztak a távol-keleti országba, s a számuk december közepéig eléri a 10 milliót.

A 2011-es természeti katasztrófa és a fukusimai atomerőmű balesete egy időre visszarettentette a külföldieket, de ennek már vége. Csak az idelátogató kínaiak száma hullámzó, az éppen aktuális politikai történésekhez igazodva. A nemzetközi turizmus hirtelen fellendülésében közrejátszott a yen 20%-os gyengülése is. Az utazók többet vásárolhatnak a pénzükért. A japán kormány pedig támogatja az ország külföldi népszerűsítését és egyszerűsítette a vízumrendszert. Az ország három legnagyobb bankja, a Mitsui-Sumitomo, Mizuho és Tokyo-Mitsubishi átalakítja az elektromos rendszerét, hogy a külföldi turisták is használhassák a bankautomatáikat.
Mindez nem véletlenek egybeesése. Japán készül a 2020-as Olimpia rendezésére. Abban az évben 25 millióra kívánja növelni a turisták számát. Ismeretes, a 1964-es Tokiói Olimpia hatalmas gazdasági fellendülést indította el Japánban. A természeti és ipari katasztrófa, a recesszió után az újabb olimpia felpezsdítheti a termelést, a gazdaságot, és nemzeti összefogást eredményezhet.

Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

Expressz hír: Eldöntve! Tokió rendezi a 2020-as olimpiai játékokat

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: