You are here

Kóbe (神戸)

Kóbe város Hiogó megye székhelye. Évszázadok óta fontos kikötőváros. Kikötője egyike volt azoknak, melyeket a 19. században megnyitottak a külföldi kereskedelem előtt. 1995-ben a várost hatalmas földrengés rázta meg, melyben több mint 5000 ember meghalt és több ezer épület összedőlt. Mára teljesen újjáépítették a várost, s a katasztrófának alig látszik nyoma.


Rokko hegy(
六甲山)

A hegyről csodás kilátás nyílik Kóbe városára. A hegy tetjén áll egy botanikus kert, egy legelő virágokkal és birkákkal, és a Rokko Kert terasz, melyben éttermek, üzletek és egy kilátó található.


Shin-Kóbe drótkötélpálya (
新神戸ロープウェ)

 

A Shin-Kóbe drótkötélpályán juthatunk fel a Rokko hegyig. Ahogy emelkedik felfelé, elhalad a Nunobiki vízesés és a Nunobiki gyógynövénykert mellett.


Kitano-cho (
北野)

 

Kitano-cho Kóbe egyik negyede, mely a Rokko hegy lábánál fekszik. Arról nevezetes, hogy itt telepedett le sok külföldi kereskedő és diplomata, miután a 19. század második felében a kikötőt a külföldiek számára is megnyitották. Több mint egy tucat abból az időből származó épület található itt, ezek most múzeumként működnek. Ilyen például az Angol ház, a Yokan Nagaya (Francia ház), a Ben’s House, az Olasz ház, a volt Kínai Konzulátus és a Holland ház.


Kínai negyed (
南京町)

A kínai negyed, japánul Nankinmachi Kóbe központjában helyezkedik el. A kínai kereskedők alapították meg, miután a kikötőt megnyitották a külföldiek számára. A negyedben két főutca van, ezek egy plázánál találkoznak, amely tele van üzletekkel és éttermekkel.


Akashi Kaikyo híd (
明石海峡大)

 

A híd, majdnem 4 km-es hosszával a világ leghosszabb függőhídja. Az 1998-ban átadott híd az Akashi-szoros felett a Honshú-szigeten fekvő Kóbét és Awaji szigetet köti össze. Gyöngyhídnak is becézik, mert az éjszakai kivilágításakor fantasztikus látványt nyújt.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: