You are here

Kazuki és Chisa: Szeretjük a focit

 

Kazuki és Molnár úr a televíziót nézték. Molnár úr egy európai Bajnokok Ligája meccs megnézését választotta esti programnak. Az asztalon chips, sör, ropi és mogyoró. Molnár úr a Real Madrid mérkőzését akarta megnézni, akik a Borussia Dortmundot fogadták a Bernabeu stadionban.

–Tudtad, hogy ennek a két csapatnak van Európában a legjobb szurkolótábora? Igazi jó hangulat és gyönyörű koreográfia van minden meccsükön. A játékosaik pedig szabályosa varázstrükköket mutatnak be a labdával! Mindig sok gól akad a mérkőzéseiken!

Kazuki legyintett.

–A Kawasaki Frontale öt gólt lőtt az Omija Ardijának a zárófordulóban.

Molnár úr kezében, a szája előtt félúton megállt a mogyoró.

–Komolyan a japán focit akarod összehasonlítani két európai sztárcsapat játékosaival? Mondj egy japán csapatot, ahol olyan ember játszik, akit ismerek!

–Vissel Kobe.

–Ott ki játszik?

–Lukas Podolski.

Molnár úr csodálkozva nézett Kazukira. Nem tudta, hogy Podolski Japánba szerződött.

–Most legalább láthatod Christiano Ronaldo-t játszani!

Kazuki elmosolyodott.

–Japánban is van televízió! Emlékszel? Mi gyártjuk őket! Ott is tudom nézni az európai Bajnokok Ligája mérkőzéseit. És nálunk a focisták többsége hűséges a klubjához, nem vándorol összevissza a pénzért, mint az európaiak. Tudod például, hogy ki az a Kengo Nakamura?

Molnár úr arckifejezésén látszott, hogy fogalma sincs róla, Kazuki miről illetve kiről beszél. Kazuki folytatta.

–Kengo Nakamura lett idén az év japán labdarúgója és ő lett a japán bajnokság, a J-League legjobb játékosa. Tudod hány éves Kengo Nakamura?

–Gondolom húsz és harminc közötti, mint Európában a legtöbb sztárfocista.

–Harminchét! Egész életében csak egy klubban játszott. A Kawasaki Frontale-ben. Tizennégy éve itt játszik és soha nem hagyta el a klubot. Azt a klubot, amelyik 1955-ös alapítása óta most először nyerte meg a japán bajnokságot.

–Ez érdekes. Érdekes és tiszteletre méltó.

–Tudod mi az érdekes még? Hogy ebben a szezonban a Kawasaki Frontale mindössze egyszer vezette a bajnokságot. Az utolsó forduló után. Végig versenyt futottak az első helyért a Kashima Antlers-szel. A Kashima Antlers az utolsó tizenkilenc fordulóban vezette a bajnokságot. De az utolsóban csak egy döntetlenre futotta nekik. Így ugyanannyi pontjuk lett, mint a Kawasaki Frontale-nek. A Kawasaki Frontale a jobb gólarány miatt lett bajnok.

Molnár úr Kazuki felé emelte a sörös poharát!

–A Kawasaki Frontale-re és Kengo Nakamurára!

Kazuki is megemelte a poharát, amelyből lassan kezdett eltűnni a sör habja. Még nem szokta meg, hogy itt nem kiáltanak fel az emberek ivás előtt, hogy Kanpai! Azt szokták mondani, hogy egészségünkre, de nem mindig. Az Isten, Isten kifejezést pedig végképp nem tudta mire vélni.

A mérkőzés elkezdődött és egyre jobban belefeledkeztek mindketten a meccs nézésébe. Valóban sok gól született. A Real Madrid hármat lőtt, a Borussia Dortmund kettőt.

Kazuki szemében az európai sztárfocisták mégis aprónak tűntek. Számára sokkal nagyobb focista volt Kengo Nakamura, aki leckét adott a világnak klubhűségből és kitartásból és végül meg is kapta érte az élettől a méltó jutalmát.

 

 

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: