You are here

Kazuki és Chisa: Ki a jobb?

A 2017. évi 200 méteres pillangóúszás dobogósai 1.Horomura Nao ( Japán) 2.Szeto Daija ( Japán) 3. Biczó Bence ( Magyarország)
A 2017. évi 200 méteres pillangóúszás dobogósai
1. Horomura Nao ( Japán)
2. Szeto Daija ( Japán)
3. Biczó Bence ( Magyarország)

Kazuki és Molnár úr a televíziógyár ebédlőjében ültek az asztal mellett. Kazuki miszólevest evett, Molnár úr pedig hamburgert. Szerencséjére a vállalati étterem személyzete nem zárkózott el attól, hogy a japánon kívül más konyha remekeit is az étlapjára tűzze.

–Mostanában, ha hazamegyek, mindig a sportcsatornát nézem.–mondta Kazuki.–Most éppen az Universiade–t! Képzeld, a japán lányok megverték vízilabdában a magyarokat! Tizenegy tízre!

Kazuki a múltkori vitájuk után, ami arról szólt, hogy Japánban vagy Magyarországon vannak tehetségesebb cselgáncsozók, minden alkalmat megragadott, hogy az orra alá dörgölje Molnár úrnak, hogy a japánok jobb sportolók, mint a magyarok. Ez kölcsönös volt. Molnár úr is szerette Kazukinak elmesélni, mennyire jók a magyar sportolók.

–Gyurta Gergely meg bronzérmes lett az ezerötszáz méteres gyorsúszásban. Tudod kivel vívott nagy csatát a bronzéremért? A japán Nakaya–val, aki végül negyedik lett.

Kazuki hangosan felnevetett.

–Kétszáz pillangón Nao Horomura nyerte az aranyat. A második Seto Daija.

-A harmadik Biczó Bence.–jegyezte meg a fogai között Molnár úr és azon gondolkozott, jobb lett volna, ha nem vitatkozik folyton Kazukival a sportról, mert mindig ő marad alul.

Kazuki folytatta.

–A kétszáz méteres vegyesúszás győztese a japán Ohashi Yui.

–Az ötödik helyért Magyarország Japánnal fog játszani férfi vízilabdában. Ugye tudod, hogy semmi esélyetek?–mondta Molnár úr. Sőt! A magyar női kardcsapat ezüstérmes lett.

Kazuki elmosolyodott.

–Azt a döntőt nem láttad, ugye? Csak olvastad valahol, hogy ezüstérmet nyertek a magyarok.

Molnár úr ledöbbent azon, hogy ezt Kazuki tudja, de igyekezett úgy tenni, mintha nem lenne igaza japán barátjának. Kazuki gyorsan folytatta.

–Ugyanis Japán csapata győzte le őket a döntőben. Amúgy a japánok férfi tőrcsapata is aranyérmes lett.

-A vívók éremtáblázatán Magyarország végzett az élen három arany és három ezüstéremmel. Kreiss Fanni, Márton Anna és Szatmári András is aranyérmes lett. Japán csak harmadik lett ezen az éremtáblázaton.

Imamura Szan lépett oda hozzájuk.

–Kazuki! Jöjjön be az irodámba délután kettőkor!

Főnökük választ se várva továbbsétált. Kazuki és Molnár úr kérdőn néztek egymásra. Még soha nem fordult elő, hogy Imamura Szan behívja Kazukit az irodájába. Kazuki és Molnár úr is végigpörgette az agyában, hogy akadhat talán olyan dolog, amire nem figyeltek oda a gépek karbantartása közben. Csendben ebédeltek tovább.

Kazuki pontosan délután kettő órakor belépett Imamura Szan irodájába. A főnöke megállt előtte.

–Kazuki! Komolyan éppen önt kell kioktatnom a japán illemről? Mifelénk nem szokás az orra alá dörgölni más ország fiainak, ha bármiben jobbak vagyunk náluk! Hallottam, hogy miket beszélgetnek a sportteljesítményekről Molnár úrral!

Kazuki olyan mélyre hajolt meg, amennyire csak tudott.

–Bocsánatot kérek, Imamura Szan! Túl erőssé vált bennem a japánságtudat!

–Molnár úrban pedig a magyarságtudat! Lassan egy éve dolgoznak együtt. De már nem sokáig. Magyarországon elkészült a gyár. Molnár úr hazamehet Tokióból.

-Ő már tudja?

–Nem. Neki még nem mondtuk el. A gyár beindításához szeretnénk, ha Molnár úr mellett lenne Magyarországon egy tapasztalt karbantartó. Önre gondoltunk.

Kazuki kérdő tekintettel nézett a főnökére. Most születtek meg a gyerekei és el akarják küldeni őt tőlük a világ másik végére? Molnár úr se szívesen fogja itt hagyni Minorit.

Imamura Szan folytatta.

–Fél évre kell kimennie. A családját is magával viheti. A cég bérelni fog önöknek egy lakást.

–Molnár úrnak van egy japán barátnője…

–Ne is kezdjen bele Kazuki! A szerelmi problémáit Molnár úrnak saját magának kell megoldania! Annak azért örülök, hogy figyelemmel kíséri a japán sportsikereket! Ezek a fiatalok, akik olyan sok érmet szereztek az Universiade-n, az olimpián is esélyesek lesznek. Azon az olimpián, amelyet mi rendezünk itt, Tokióban! Elmehet!

Kazukinak semmi kedve nem volt Magyarországra menni, de japán szokás szerint nem mondott ellent a főnökének. Mit fog hozzá szólni Chisa? Eljön vele és a gyerekekkel egy másik országba vagy inkább itthon marad? A gondolataiba merülve ért oda Molnár úr mellé.

–Fogadjunk egy doboz Sapporo sörbe, hogy a ma kezdődő Judo világbajnokságon Magyarország több aranyérmet fog szerezni, mint Japán!

–Rendben!–felelte Kazuki, de a gondolatai egész máshol jártak.

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: