You are here

Kazuki és Chisa: Kazuki és a feng shui

Fengshui

Kazuki, Molnár úr és Ino Kazuki lakásának belülről becsukott bejárati ajtaja mellett álltak. Előttük a bútorok egy kupacba pakolva  várták, hogy visszakerüljenek régi vagy éppen új helyükre. Mindhárman azt a világoskék nadrágot és kabátot viselték, amelyikben dolgozni is szoktak a televíziógyárban. Ino lábai mellett egy hatalmas, szürke szerszámosláda pihent.

–Kezdhetjük? –kérdezte Molnár úr.

A festéssel éppen most végeztek. Kazuki Molnár úr felé fordult, aki éppen megfogott egy széket, és vissza akarta azt tenni arra a helyre, ahonnan elvették.

–Ott nem lesz jó!

–De hát innen vettük el!

Ha Molnár úr elkezdett értetlenkedni egy japán szokáson, Kazuki úgy tudott rá nézni, hogy magyar munkatársa legszívesebben bebújt volna egy szekrény alá, mint egy kiscica, amelyet valamilyen rosszaságon kaptak.

–Kazuto és Aomame is föld elem a Gua szám szerint. Ezért festettük a szobát, ahol pihenni fognak, zöldre.

Molnár úr kezdett nagyon türelmetlen lenni. Nem értette, hogy miért kell számolgatni, hogy milyen színű legyen a szoba. Magyarországon eldönti milyen színű lesz a szoba, bemegy a festékboltba, megveszi a festéket és kifesti a szobát. Kazuki és Ino annyit már elmagyarázott neki, hogy a Feng Shui alapján fogják a lakást berendezni, de azt nem gondolta, hogy bonyolult számításokat kell a feng shui alapján végezni, mielőtt munkához látnak. A gyerekek születési évének utolsó két számjegyéből kell kiindulni. De fiúknál és lányoknál is más-más szabály szerint kell számolni. Ez ikrek esetében, akik különböző neműek, elég bonyolulttá teszi, hogy milyen színű legyen a szoba. Végül a világoszöld mellett döntöttek.

–A gyerekek nem feküdhetnek lábbal az ajtó felé. Polcot se tehetünk az ágy fölé, mert az álmatlanságot és fejfájást okoz.–magyarázta Ino.–És nem lehet az ajtó és az ablak között sem.

–Igen, ez nálunk is így van. Így nem éri a huzat a gyerekeket!–lelkesedett Molnár úr, hogy végre valami értelmeset tud mondani ő is a tevékenységükről.

 

–Végül is, ez is egy szempont!–jegyezte meg közönyösen Kazuki.

Molnár urat egyre jobban bosszantotta, hogy miért nem lehet mindent odarakni, ahová elvettek. Nem értette, miért olyan fontos a japánságára mindig büszke Kazukinak egy kínai módszer, a feng shui szerint berendeznie a lakását. Annyit még ő is tudott, hogy a feng shui szó szelet és vizet jelent. Két olyan elemet, amelyek állandóan formálják a környezetet. A bútorokat és a lakás kiegészítőit úgy kell elrendezni a feng shui szerint, hogy a lakásban minél jobban áramolhasson a chi.

–A kiságy nem tapadhat a szobának ahhoz a falához, amelyik egy másik szobával közös, mert attól hajlamosabb lesz a baba a betegségekre. Kazuto fiú, ezért az ő ágya keleti vagy északi fekvésű lesz, Aomame pedig déli vagy nyugati irányban fog aludni.

–De Kazuki! Kicsi a lakásotok ahhoz, hogy két külön ágy legyen a gyerekeknek a hálószobában!

–El fogunk férni, mivel mi összehajtható matracokon alszunk. Chisa is és én is. Chisa az egyik én pedig a másik gyerek mellett fogok aludni! Már amikor éppen nem dolgozom.

–Kazuki! Te folyton dolgozol!–jelentette ki Molnár úr!

–Csak annyit dolgozok, mint a többi átlagos japán férfi.

Nagy nehezen végül visszakerültek a helyükre a bútorok. Molnár úrnak feltűnt, hogy derékszöget nem nagyon találni a búrotokban. Mindegyiknek hajlított volt még a sarka is.

–Egyenes bútorotok nincs is?

–Az egyenes bútor nem jó. Túl gyorsan megy el mellettük a chi, vagyis a pozitív energia. Ettől nagyon ideges lesz az ember.

Molnár úr nem szólt semmit. Hitte is, meg nem is, amit hall. Nem értette, hogy a mindig racionális Kazuki, hogyan tud hinni egy ősi kínai módszerben. Nem tudhatta, hogy Kazuki sincs oda azért, hogy a lakását, amely húsz éve ugyanúgy nézett ki, kivéve a sűrűn cserélgetett bejárati ajtót, át kell rendeznie. De Chisa felhívta Okinawáról és ellentmondást nem tűrve megmondta neki, hogy hagyott egy könyvet a feng shuiról a férjének a lakásban. Ennek a könyvnek az útmutatásai alapján kell, hogy berendezzék a lakást. Kazuki még soha nem mondott a feleségének nemet, de most nagyon szeretett volna. Viszont a vágyak napja volt, amikor a frissen szült anyának minden kívánságát teljesíteni kell. Ez ellen Kazuki se tudott mit tenni.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: