You are here

Jézus sírja Japánban

 Jézus sirja Japánban

Számtalan külföldhöz kötődő bizonytalan alapokon álló legenda kering Japánban. Ezek egyike szerint az Aomori megyében álló Singó faluban található Jézus Krisztus sírja. Az alig 3 ezer fő lakost számláló település Kriszto-no Haka (Krisztus Sírja) néven is hirdeti magát.

 

A Tóhoku régiói kis településen áll egy sír, amely felirata szerint Jézusé. Szövege szerint Jézus 21 évesen került Japánba, ahol teológiai tanulmányokat végzett, majd 33 évesen visszatért Júdeába, ahol radikális vallási nézetei miatt halálra ítélték. Keresztre azonban nem őt, hanem öccsét, Iszukurit feszítették, aki bátyjáért feláldozta az életét.

A legenda szerint Jézus elmenekült, és Szibérián keresztül visszatért Japánba. Singoban letelepedett, és rizstermesztéssel foglalkozott. Feleségül vett egy helyi lányt, Mijukit, aki három leánygyermeket szült neki. A történet szerint Jézus 105 évesen halt meg, maradványait a szent sír őrzi, amelynek jobb oldali keresztje neki, a bal oldali pedig öccsének állít emléket.
A falu történészei állítják, hogy mindezt nem csak a történetet leíró sírkő, de dokumentumok is b izonyították, amelyek a II. Világháborúban megsemmisültek.

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: