You are here

Jeges üdülőhely Észak-Japánban

Észak-Japánban meglepő ötletekkel csalogatja a téli turistákat egy üdülőhely. Az erdőben felállított jég-széken ülve jég-asztalról fogyaszthatnak jeges édességeket és jeges teát. 

A helyszín Japán legnagyobb szigete, a Magyarországgal azonos magassági fokon elterülő Hokkaidó. A Tomamu hegy közelében áll a Hoshino Resort. Az üdülőhely már tavaly is újdonsággal,  megvilágított dérfelhős sétával lepte meg a vendégeit. Ám ez évre még egzotikusabb látványt tartogatott.

A menedzsment a 3,2 hektáron elterülő üdülő közepében létrehozott tizenegy tüneményes jégkupolát. Rendkívüli szolgáltatásainak javát a hóra és a jégre alapozza az ötletdús vendéglátó.
Működik egy jég-csemegebolt, ahol a szakács egy jégtáblán készíti el a különböző zseléket, de akad jégbár és pékség is.
A téli mozgást szolgálja egy jégcsúszda, de a legegzotikusabb attrakció minden bizonnyal a délutáni jeges tea.

Egy havas nyírerdőben a vendégek jégfotelban ülve, lámpával megvilágított átlátszó jég-asztalról fogyaszthatják a különböző jeges ínyencségeket, jeges teát ihatnak hozzá (bár a fázósak kaphatnak helyette forró italt is).  A rendezők a délutáni teára csak négy vendéget tudnak fogadni 17-22 óra között, ezért jó előre jelentkezik, aki nem akar lemaradni róla.

                                          A jégfaluba bárki beléphet 500 yen (1.400 Ft) díjazás ellenében.

Az üdülőhely nem mindennapi programját december 10-én kezdte, és március 14-ig várja az érdeklődőket.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: