You are here

Japánnak „isteni büntetés” volt az atombomba – állítja egy dél-koreai lap

A japán kormány tiltakozott egy dél-koreai lap cikke miatt, amely szerint a II. nvilágháborúban Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombomba „isteni büntetés” volt.

Japánt a II. világháborúban vállalt katonai szerepéért Ázsiában Dél-Koreából érik a leghevesebb támadások. A Dzsungang Ilbo nevű lap a Japán és Németország háborús bűneit taglaló cikkében arra ragadtatta magát, hogy egyenesen Isten bosszújának nevezi Hirosima és Nagaszaki atombombázását a japánok által elpusztított életekért. A cikket jegyző szerkesztő hozzáteszi, hogy Japán még mindig nem nézett szembe bűneivel, Abe Sindzó miniszterelnök pedig újjáéleszti a háborús szellemet. Ezzel arra célzott, hogy a japán kormány több tagja is meglátogatta a Jaszuku-szentélyt, amit a japánok az elesett hősök kegyhelyének, a környező országok viszont a háborús szellem jelképének tekintenek. A szerkesztő erre hivatkozva megjegyzi, hogy „Isten úgy érezheti, a megtorlás még nem teljes”.

A Japánra ledobott két atombomba 150-250 ezer emberéletet követelt. Japán szöuli követsége a cikk tartalma miatt tiltakozott a lapnál, ahonnan azt a választ kapta, hogy a cikk nem tükrözi az újság tulajdonosának véleményét.
Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:
http://interjapanmagazin.com/del-korea-tamaszpontot-letesit-a-japannal-vitatott-sziget-mellett/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: