You are here

Japánban feltalálták az UFO-hajtóművet?

 Japánban feltalálták a UFO hajtóművet?

Japán kutatók kifejlesztettek egy szuperrugalmas ötvözetet, amely a rendkívül magas vagy alacsony hőmérséklettel dacolva mindig visszaugrik eredeti formájába.  Az eddig ismert legrugalmasabb ötvözet is csak mínusz 20 és plusz 80 Celsius fok között volt erre képes.  Ám a japán kutatók által kifejlesztett vasötvözet hőmérsékleti érzéketlensége ennél sokkal szélesebb skálán mozog. Még mínusz 196 és plusz 240 Celsius fok hőmérsékleten is képes visszanyerni az eredeti alakját.

A Tóhoku Műszaki Egyetem munkatársa, Ómori Tosihiró kutató felhívta a figyelmet, hogy az új anyag előállítása igen olcsó, ezért széles területen lesz felhasználható. Remények szerint  a földrengésbiztos építkezésekben, ahol az ötvözet a rezgések hatására nem deformálódik. További jövője lehet még az autó-, repülőgép-, és űrhajógyártásban.

Az űrrepülésben való felhasználat akaratlanul is felidézi bennünk azokat a feltételezéseket, hogy a bizonytalan létezésű UFO-k hajtóműve sokak szerint egy olyan ismeretlen fém, amely a hőmérsékletváltozásra nagyon gyorsan oda-vissza változtatja az alakját.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: