You are here

Japán nyerte a női futball-világbajnokságot

 Japán nyerte a női futball-világbajnokságot

A női futball-világbajnokság történetében Japán az első ázsiai bajnok. A vasárnapi döntőn Japán és az Egyesült Államok csapata mérte össze az erejét. Heves küzdelemben a két női csapat szinte egyenlő erősnek bizonyult. A hosszabbítás után 2-2-re álló mérkőzést végül a büntetőrúgások döntötték el. Az amerikai csapat elhibázta az első három büntetőt, végül Kumagai Szaki góljával a japán lányok győztek.

A meccsen az amerikaiak szerezték meg a vezetést, majd Japán kiegyenlített. A hosszabbításban Amerika újabb gólt szerzett, de a 32 éves japán csapatkapitány, Homare Sawa, 3 perccel a bírói sípszó előtt előtt ismét kiegyenlített, így büntetőrúgásokra került sor.

A mérkőzés igen nagy áttörést jelentett a japán női csapat számára, mert először sikerült jelentős tornán döntőbe kerülnie, és végre legyőzhette Amerika válogatottját, amely ellen az utóbbi 25 mérkőzés során nem sikerült nyernie.

A japán lányok örömében az is közrejátszik, hogy ezzel a váratlan nagy sikerrel lelkierőt adnak a földrengésben, cunamiban és atomkatasztrófában letargiába süllyedt honfitársaiknak. A lakosság valóban kitörő lelkesedéssel fogadta győzelmük hírét, és hősként ünnepli a lelkesen küzdő lányokat.

Kobayahi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: