You are here

Japán legalizálja a kaszinókat

japan casino

Japán 40 milliárd dolláros piacot nyit meg a kaszinók legalizálásával. Az elsők 2020-ban kezdhetik meg működésüket.

Tabut dönt a japán kormány a szerencsejátékokra vonatkozó tiltása feloldásával. A szigetországban 2020-tól, a tokiói olimpia évétől működhetnek kaszinók.

A japán parlament felsőháza elfogadta a kormányzó Liberális Demokrata Párt tíz évvel ezelőtti javaslatát, és jogszabály módosítással engedélyezi kaszinók működteését az országban. A jogszabályalkotóknak egy éven belül kell kidogozniuk a működtetés alapelveit.

Máris több nagy cég jelezte, hogy 10 milliárdos dolláros befektetéssel kaszinó resortot kíván létesíteni. A kaszinó-üzlet értéke előzetes becslések szerint elérheti az évi 40 milliárd dolláros összeget. Nagy versengés várható a licencekért.

A világ tíz legjobban jövedelmező kaszinója Ázsiában van, a Galaxy Macauval az élen. Várhatóan Japánba megindul egy főleg kinaiakból és koreaiakból álló kaszinó-túrizmus, ami sok érdeklődőt szippant el a környező országokból. A japán alaposságot ismerve az is elképzelhető, hogy megrengeti a csakis szerencsejátékra épülő Makaó vezető szerepét. (A néhai portugál mini gyarmat, a Kínához visszatért Macau a világ legnagyobb kaszinó-üzlet tulajdonosa.)

Egyelőre még nem született döntés arról, hogy hányan kaphatnak engedélyt, és hogy hol épülhetnek kaszinók. Utóbbira Tokió, Yokohama és Oszaka a legesélyesebb.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: