You are here

Hétpróbázónk is kint lesz a tokiói olimpián

Mészáros Eszter sportlövő után, vasárnap újabb magyar sportoló szerzett kvótát a jövő évi olimpiára.

Krizsán Xénia hétpróbázó az ausztriai Götzisben rendezett atlétikai versenyen legjobb egyéni eredményét érte el, amivel kvalifikálta magát a tokiói olimpiára.

Krizsán Xénia a női ötpróba súlylökés számában a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon, az Emirates Arénában, 2019. március 1-jén.

A versenyző klubja, az MTK Budapest a honlapján azt írta, hogy Krizsán a remekül sikerült szombati nap után vasárnap először távolugrásban egy 6,06 méteres, megnyugtató ugrással kezdett, majd a harmadik kísérlete 6,24 méteresre sikerült, ami mindössze két centivel maradt el egyéni csúcsától, és 924 pont járt érte.

Ezután gerelyhajításban 49,28 méteres dobása az ötödik legjobb volt a mezőnyben, a zárószámban, 800 méteren pedig óriásit hajrázva, 2:10.48 perces idővel ért célba, így a harmadik helyet szerezte meg.

Krizsán Xénia összesen 6469 pontot szerzett, amely új egyéni csúcs, ráadásul ezzel túlszárnyalta a 6420 pontos olimpiai kvalifikációs szintet.

A magyar hétpróbázó Rio de Janeiro után a második olimpiájára készülhet. A 2018-as, berlini Európa-bajnokságon 6367 ponttal a hetedik helyen végzett.

 

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

 

MTI/Index nyomán
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: