You are here

GYORSHÍR! Bilincsben Japán top 1-es körözöttje

Bilincsben Japán top 1-es körözöttje

GYORSHÍR! Bilincsben Japán top 1-es körözöttje!

Ma Sagamihara városban a japán rendőrség letartóztatta a 17 éve körözött gyilkos szektatagot, Kikuchi Norikót.

1995-től, az Aum Shinrikyo nevű gyilkos szekta szaringázos támadását követően 3 szektatag lett Japán legkörözöttebb bűnözője.

Egyikük, Hirata Makoto tavaly szilveszterkor feladta magát a tokiói rendőrségen. E tettére minden bizonnyal a halálra ítélt szektavezér megmentésére szánta el magát. (Az ellene induló perhez szükség lesz a kivégzésére váró Asahara Shókó tanúskodására is.)

A mai napon Sagamihara városban (a Tokióval szomszédos Kanagawa megyében) a rendőrség letartóztatta Kikuchi Norikót, a másik körözöttet. A most 40 éves nő 17 évvel ezelőtt maga is aktívan részt vett a tokiói metróhálózat ellen intézett, halálos áldozatokat követelő szaringázos támadás előkészítésében.

A rendőrség – mint az elmúlt 17 év alatt sokezerszer – most is állampolgári bejelentésre intézkedett. Valakinek feltűnt, hogy Sagamihara város egyik bérlakásában Kikuchira hasonlító nő lakik. A riasztás most végre nem vaklármának bizonyult. A rendőri szervek megfigyelték az épületet, és kattant a bilincs a körözött nő csuklóján. A névazonosító kérdésre, ő e Kikuchi Noriko, a 17 éve bujkáló nő értelmetlennek látta a tagadást, és mindössze annyit mondott: „Igen”.

Ezzel a gyilkos szektának már csak egyetlen körözött tagja maradt, a listaelsőként keresett Takahashi Katsuya (fotón baloldalt). Ő a halálra ítélt szektavezér utolsó reménysége. A két rendőrkézre került körözött pere várhatóan 3-6 évig húzódik, s addig Asaharának nem kell tartani a kivégzéstől. Ha pedig a perek lezárulta után Takahashi feladja magát ugyanennyi idővel meghosszabbíthatja a szektafőnök életét.

Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:
http://interjapanmagazin.com/feladta-magat-a-korozott-szektatag/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: