Ön most itt van:

Gyógyfürdő Fukusimában

A Takaju onszen-beli Attaka-ju fürdőben jártunk. Nem számít, hogy kicsi vagy nagy, kinti vagy benti, illatos vagy éppen tojásszagú – a japánok imádják az onszeneket.

      Fukusima bővelkedik még aktív vulkánokban, így számtalan pontján tör a felszínre az akár 50°C-os gyógyvíz. Az onszen jót tesz a testnek és a léleknek is. Az idősek társaságra találnak, a fiatalok elmélyedhetnek a tradícióban.

Sokak szerint az onszenek vizétől olyan szép a japán nők bőre. Bárhogy is, aki Fukusimában jár, annak érdemes ellátogatnia egy fürdőbe. Külön érdekesség, hogy míg Japán nagy része konzervatívan áll a tetoválásokhoz, és gyakran tetovált vendégek nem léphetnek a fürdőbe, addig a fukusimai régió a legelnézőbb ezzel kapcsolatban.

      Takaju onszen egy kisváros az Azuma-hegyen, közel Fukusima városhoz. A fürdői híresek a kékeszöld, finomítatlan kénes vizükről. A vendégek bármilyen hozzáadott anyag nélkül élvezhetik a meleg vizet, amit fa csöveken vezetnek a medencékbe. A kültéri fürdő palánkján túl már a japán makákóké a terep.

      Ha megéheznénk, a hely specialitása az onszenvízben főtt lágytojás.


Ajánlott bejegyzések

%d blogger ezt szereti: