You are here

Gregor László: Beszámoló a krími utazásról

A testvérvárosi kapcsolatok keretein belül Alusta város meghívására Harsányi László vezetésével a pesterzsébeti karate egyesület sportolói és néhány idős de lelkes pesterzsébeti lakos 2013.06.14 -21 –ig Alustába utazott.

A delegáció vezetője és tolmácsa Perecz László a kerületi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnök helyettese volt. A 36 órás utazás után megérkeztünk a Krímbe Alusta városába, ahol a helyi sportkomplexum szállodájába kerültünk elhelyezésre. Másmap egy baráti versenyen vettek részt a versenyzőink,akik eredményesen szerepeltek. A következő napon megismerkedtünk Alustával és a tenger partjával, ami csodálatos volt.

A környéken tett kirándulások alatt meggyőződhettünk a Krím félsziget szépségeiről. A kirándulások alatt megtekinthettük a helyi óriási akváriumot, benne a különböző tengeri állatokkal. Elvittek minket egy delfináriumba is ahol delfinek mutattak be káprázatos produkciókat. Eddig is tudtuk, hogy a delfinek roppant intelligensek, de látni is őket egész más volt. A város Pionír Táborának (nyári napközis táborának) strandját használtuk lubickolásra.

A gyerekeink nagyon élvezték a gyönyörű tengerparti környezetben lévő tábort és annak tengerparti strandját. A helyi emberek nagyon kedvesek, barátiak és segítőkészségek voltak velünk mind végig. Hazafelé jövet megálltunk a munkácsi várat megnézni és a vár udvarán egy rövid történelem óra keretein belül emlékeztünk a Zrinyi Ilonára, II. Rákóczi Ferencre és a szabadságharcra. A testvérvárosi program fárasztó volt de elérte célját, sport, kulturális és történelmi témákkal kitöltésre került. A gyerekek és a kerületi kísérőink élményekkel gazdagon tértek haza kerületünk hírnevét öregbítve.

Eredményeink:
– Kapcsos Péter I. hely kumite
– Bakó Martin Kata II. hely
– Kruchió Tímea kata III. és kumite I. hely
– Harsányi Balázs kumite II. hely
– Pavelcze Bendegúz kata II. hely
– Gulyás Zsolt kata I. hely
– Gulyás Ádám kata III. és kumite III. hely
– Tirtl Márk kata III. hely
– Pavelcze Flórián kata I. hely
– Dombi Viktória kata II. és kumite III. hely
– Harsányi Ádám kumite I. hely

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: