You are here

Forradalmi bejelentést tett a Fujitsu az ügyfélszolgálati munka területén

Robotok végzik az ügyfélszolgálati munkát bizonyos területeken a közeljövőben Japánban

A Fujitsu Social Command Center (SCC) mesterséges intelligenciával rendelkező biometrikus és robotalapú technológiát akar elterjeszteni a közeljövőben az ügyfélszolgálat korszerűsítése és egyszerűsítése érdekében. A tervek szerint ezen innovációk bevezetésével a Social Command Center (SCC) újabb generációs ügyfélszolgálati eszközei sokoldalúbb, intelligensebb és felhasználóközpontú mintát vezetnének be.

A gondolkodáson alapuló technológiák használata központosítja, önálló működésre alkalmassá teszi az SCC működését. Az új technológiák között lelhetünk rá a mesterséges intelligencia (AI), vagy a hangalapú biometria szerves beépítését a Fujitsu digitális munkahelyi (Digital Workplace) kínálatába. Ezen újítások bevezetésével a felhasználó cég egyszerűbben kit tud szolgálni sokféle felhasználói élményt és elvárást.

Amint az a Fujitsu által „A következő generációs ügyfélszolgálatok fehér könyve” (The White Book of Next-Generation Service Desks)1 címmel kiadott értekezésében is olvasható, napjaink műszaki eljárásaihoz értő felhasználói átlátható támogatási modelleket szeretnének elterjeszteni a lehetséges IT-problémák elhárításához, és tekintetbe veszik, hogy proaktív algoritmusok avatkozzanak be a nehézségek megoldása, vagy még inkább megelőzése miatt.

A Fujitsu Social Command Center egyszerűsített, egyéni felhasználói élményt nyújtva segíti a kérelmek gyarapodó körét, és segédkezet nyújt a szokványos IT-problémák (pl. jelszó elfelejtése) orvoslásában – automatizáció, virtuális ügyintézők és kognitív tapasztalatszerzés igénybe vételével. Az SCC intelligens portálként funkcionál, 14 nyelven chatelő virtuális ügyintézőkkel. A hangfelismerési funkció bevezetése a közeljövőben várható. A felhasználói hangminták felismerése már jelenleg is támogatott azokban az esetekben, amikor biometrikus azonosításra is szükség van az egyszeri bejelentkezés mellett.

A Social Command Center mesterséges intelligenciával alkot üzlet értékeket

A Fujitsu becslése szerint az SCC akár 40 százalékkal is csökkentheti az ügyfélszolgálati ügyintézőkhöz beérkező megkeresések számát.

„A Fujitsu Social Command Centerben az ember úgy chatel a virtuális ügyintézőkkel, akár a munkatársaival. A virtuális ügyintézők felismerik a természetes nyelven érkező megkereséseket, és így alkalmasak például repülőjegyet rendelni, szállodát foglalni, nyomon követni a kérés pillanatnyi körülményeit, sőt akár a munkaidő-elszámolást is kiállítani” – magyarázza Conway Kosi, a Fujitsu menedzselt infrastruktúraszolgáltatásokért felelős vezetője az EMEIA-régióban. „Célunk, hogy a virtuális ügyintézők előbb-utóbb sikeresen teljesítsék a Turing-tesztet, azaz a hívó fél ne ismerje fel, hogy nem emberrel, hanem egy géppel kommunikál. A sűrű támogatáskérések kiszolgálásának automatizálásával biztosítjuk, hogy az élő ügyintézők minden eddiginél gyorsabban reflektáljanak az összetettebb támogatási igényekre.”

Veres Tamás

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: