You are here

Fokhagymából fejlesztett kávét egy japán nyugdíjas

Fokhagymából készült kávét fejlesztett ki Japánban egy hajdani kávézótulajdonos. Az új termék íze hasonlít a kávééhoz, de állapotos nők és koffeinérzékenyek is fogyaszthatják.

     A 74 éves Simotai Jokimoto szerint a világon egyedülálló a találmánya. Elmesélte, hogy harminc éve véletlenül fedezte fel a kávészerű italt, amikor egyszer elégette a sült fokhagymás steaket. A megperzselődött fokhagymát összetörte egy kiskanállal, majd forró vízzel öntötte fel. Amikor megkóstolta, meglepte, hogy mennyire hasonlít az íze a kávéra.

     Simotai nyugdíjba vonulása után látott hozzá, hogy kifejlessze a terméket. Sok kísérletezés után, öt éve jött rá az optimális módszerre: elektromos kemencében süti meg a fokhagymát, majd amikor kihűlt, összetöri és kicsöpögteti.

     A szabadalmi jogokat 2015-ben szerezte meg a találmányra. Idén januárban kezdte el árusítani a fokhagymából készülő kávét Aomori prefektúra két ajándékboltjában, de telefonon is lehet tőle rendelni.

       Bár a különleges kávéfélének pirítottfokhagyma-aromája van, a fogyasztónak mégsem lesz tőle rossz lehelete, mivel a sütés elveszi az erős fokhagymás ízt.

 

MTI nyomán

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: