You are here

Fél lábon az egészségért

Egy egyszerű módszerrel megállapíthatjuk, mennyire vagyunk egészségesek

Az ember az életkora előrehaladtával egyre több betegség veszélyének van kitéve. A mindennapokban a fiatalon könnyedén elvégzett feladatok teljesítése egyre nehezebbé válik.

Japán tudósok végeztek egy kísérletet egy csoportban, ahol az átlagéletkor 67 év volt.

A Kyoto-i egyetem kutatói a fél lábon állás képességét vizsgálták. A teszt lényege, hogy a kísérleti személyeknek csukott szemmel hatvan másodpercig kell fél lábon állniuk. Akik húsz másodpercnél tovább nem bírták, azoknak nagy esélye van rá, hogy a közeljövőben agyi és érrendszeri betegség fogja megtámadni őket.

Yasuharu Tabara professzor, a kutatás vezetője

Yasuharu Tabara professzor, a kísérlet vezetője tájékoztatta róla a közvéleményt, hogy akinek a tesztek során problémát okozott a fél lábon állás, jobban figyeljen oda az egészségére, mert náluk nagy az esélye az agyi eredetű betegségek előfordulásának.

Ha önmagunkon szeretnénk elvégezni a tesztet, a következőt kell tennünk: Álljunk fél lábra, a másik lábunkat hajlítsuk be, tartsuk felfelé és addig álljunk így, ameddig csak tudunk. A kísérletet ismételjük meg még egyszer! Ha kevesebb, mint hatvan másodperc letelte előtt letettük a lábunkat, megfelelő az egészségi állapotunk. Ha húsz másodperc alatt teljesítünk, szervezetünk agyi eredetű problémáknak van kitéve.

Az agyban létrejött kisebb bevérzésekre figyelmeztet az egyensúlyozás képességének hiánya, amely egy önmagát egészségesnek érző személy esetében is előfordulhat. Ha a teszt alapján húsz másodpercnél kevesebb ideig egyensúlyozunk, egészségünk megőrzése érdekében kérjünk orvosainktól alapos kivizsgálást!

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: