You are here

Észak-Koreai rakéta-provokáció Japán ellen

Észak-Korea

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán irányába. A japán kormány tiltakozott, az USA Kínával tárgyal az ügyről.

A phenjani rizsim ma ismét ballisztikus rakétával fenyegette Tokiót. A diktatórikus ország északi részéről, a tengeralattjáró-támaszpont városából, Sinpoból indított rakéta 60 kilométert tett meg, majd a Japán-tengerbe zuhant.

A ballisztikus rakétakísérletekkel a posztkommunista állam ismét megsértette az ENSZ Biztonsági Tanácsának döntését. Japán határozott tiltakozását jelentette be az ügyben.

Donald Trump amerikai elnök rövidesen találkozik Hszi Csin-ping kínai államfővel. Megbeszélésüknek bizonyára témája lesz az Észak-Koreára való nyomásgyakorlás. Kína már többször ígéretet tett, hogy mérsékli export-importját a nemzetközi normákat figyelmen kívül hagyó országgal, de a gyakorlatban ez nem történt meg.

A Kim Dzsong Un vezette kis ország legutóbb két hete indított rakétát, márciusban pedig négyet lőtt ki Japán irányába. Ez utóbbiak közül néhány 300 méterre közelítette meg a szigetországot. Észak-Korea 2016 januárja óta két atomfegyver-kísérletet is végrehajtott. Szakértők szerint olyan interkontinentális ballisztikus rakétát próbál kifejleszteni, amellyel elérheti az USA partjait.

 

Tanaka
Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: