You are here

Elveszítette pisztolyát a miniszterelnöki testőr

Kiesett az autóból a miniszterelnöki testőr fegyvere. Ötven órai keresés után került elő. Szerencsére senki nem sütötte el.

Abe Sinzó többször meghosszabbított miniszterelnöksége alatt mindig egyedül indult pártja vezető posztjáért, ám most kihívója akadt. Éppen ezért fontos volt számára, hogy Wakayamába utazzon, és pártja, a Liberális Demokrata párt vezetőségválasztási kampányában beszédet mondjon.

A beszéd után az elnöki konvojjal Kiotóba tartott, ekkor történt egy kis gikszer. A forgalom irányítására az egyik rendőr kihajolt a gépkocsi ablakán, elszakadt a fegyverét rögzítő szíj és a töltött pisztolya kiesett az útra. Ezt valószínűleg csak később vette észre, és akkor már nem volt egyszerű megtalálni a fegyvert. Ötven óráig kutattat az útvonalon, sok házba bekopogtattak, de azt nem árulták el pontosan, hogy mit keresnek. Végül egy járókelő fedezte fel a pisztolyt és beszolgáltatta a hatóságoknak.

Japánban nagyon kevés illegális lőfegyver van. A lőfegyverrel elkövetett bűnesetek száma is kevés, évente alig 2-3 eset.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: