You are here

Elsöprő magyar győzelem a tokiói karate VB-n!

Tokiói karate világbajnokságon Szepesi Csenge szerezte meg a női aranyat.

Tokióban november 1-én zajlott a WKO shinkyokushin karate világbajnokság döntője. A versenyen 100 ország közel 300 versenyzője vett részt. Magyarország képviseletében hét sportoló lépett a küzdőtérre.

Női kategóriában Dr. Szepesi Csenge szerezte meg az aranymedált. Nyolcaddöntőben japán, a negyeddöntőben litván, míg az elődöntőben és döntőben japán ellenfeleket utasított maga mögé. Legyőzte az eddigi világbajnokot is, s a döntőben 0-0, 2-0, és 5-0 ponttal fölényes győzelmet aratott. Ellenfele, a japán Minamihara Dzsuri (Minamihara Juri) pontszerzés nélkül csúszott az ezüstérmes második helyre. Bronzérmet egy szintén japán versenyző, Szató Miszahi (Sato Misahi) kapott.

A japánokat mindig letöri, ha egy tipikusan hazai sportban külföldi kerül a dobogó legfelső fokára. Ugyancsak megdöbbentek, hogy az újdonsült magyar világbajnok nem hivatásként, hanem csak hobbyként űzi a sportot. A 26 éves Dr. Szepesi Csenge egy bécsi fogászati klinikán dolgozik fogorvosként. A soproni lány elmondta, hogy hetente tíz edzésre jár, a karate mellett aerobikozik és kedveli a terepfutást is.

Rácz
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: