You are here

Elfogták a Sony-szerverek hackerét

Elfogták a Sony-szerverek hackerét

Az FBI letartóztatta azt a 23 éves arizoniai egyetemistát, aki májusban betört a Sony Pictures szerverére, és meglovasította 37 ezer felhasználó személyes adatait.

Amerikai és brit nyomozók együttműködése eredményeképpen az FBI letartóztatott Cody Kretsingert, a hírhedt Lulz Security hackercsapat tagját. Ez év májusában a 23 éves arizoniai diák társaival egyetemben 37 ezer felhasználó adatait lopta el a Sony Pictures szerveréről. „Hőstettükkel” az interneten is eldicsekedtek, mert – úgymond – a Sony szerverére a legegyszerűbb trükkel, az SQL injectionnal törtek be. Gyakorlatilag a Sony-szerver adatbázis-kezelőjének olyan adatokat küldenek, amelyeket az információ helyett parancsként értelmez.

Tettükkel 183 millió dollár kárt okoztak a Sonynak, és a további károk megállapítása FBI-szakértők bevonásával folyik.

Az ügyben Recursion néven kulcsszerepet vállaló Kretsinger tárgyalása október 11-én kezdődik Phoenixben. Amennyiben a 9 oldalas vádiratban felsorolt bűnössége bebizonyosodik, akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik. A per és büntetés irányadó lehet a mind jobban elszaporodó nemzetközi hackercsoportok elleni eljárásokban.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:
http://interjapanmagazin.com/ujabb-hackertamadas-a-sony-ellen/

Újabb hackertámadás a Sony ellen

A magát LulzSec-csoportnak nevező internetes bűnözőtársaság ismét célkeresztjébe vette a Sonyt. A vállalat imázsát már eddig is erősen megtépázta az ellene indított sikeres adathalászat-sorozat. Éppen összeszedte magát a legutóbbi megaláztatás után, amikor az újabb hackertámadás érte, ezúttal a Sony Pictures adatbázisát.

A sikereikkel eldicsekedő bűnözők szerint könnyű belépni a Sony szinte védtelen adatbázisába, ahol az admin jogosultság megszerzésével minden művelet elvégezhető.

Zsákmányuk több mint egymillió ügyfél személyes adatai. Lakáscímük, születési dátumuk, e-mail címeik és jelszavaik. Ha az idő nem sürget – úgymond – többet is elvihettek volna. Búcsúzóul még „megjutalmazták magukat” 3,5 millió kuponnal és 75 ezer kóddal.

A Sony becslése szerint a cégnek eddig 172 millió dollár veszteséget okoztak az adatlopások. Ez az összeg nem tartalmazza az ügyfeleiknek fizetendő kártérítések összegét.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: