You are here

Belehalt a túlórázásba a fiatal nő

Lány

Az NHK állami televízió 32 éves női alkalmazottja a legutóbbi választások idején belehalt a túlhajszolt munkába. A négy éve történt eset csak most került nyilvánosságra.

      A 31 éves Miwa Sado az NHK állami televízió alkalmazottja volt. A 2013-as országos választások alatt szinte minden idejét a munkahelyen töltötte. Esténként éjfélig dolgozott még a hétvégeken is bejárt a hivatalba. Egy hónap alatt 159 órát túlórázott, az ezzel járó túlterhelést azonban a szervezete nem bírta el. A fiatal nő szívelégtelenségben elhunyt.

      Japánban harminc évvel ezelőtt külön nevet is kapott a munkahelyi túlhajszoltság. A karósi a folyamatos, megfeszített munka és elégtelen pihenés eredménye. A kormány statisztikája szerint a japán dolgozóknak legalább negyede havonta 80 óránál többet túlórázik. A munkahelyek általában nem fizetnek túlórát, de elvárják, hogy a dolgozók „önkéntesen” tovább maradjanak.

      Ez évben a japán munkahelyeken több próbálkozás is történt, hogy a túlórázókat hazatérésre bírják, ám azok általában nem éltek a lehetőséggel.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: