You are here

Az USA embert küld a Holdra, majd a Marsra 📷

Az Egyesült Államok ismét embert küld a holdra, és az ott kialakított bázist kiindulópontjává teszi a Marsra induló küldetésnek. Japán csatlakozik az akciókhoz.

   Donald Trump az USA elnöke politikai irányelvet írt alá hétfőn, amelyben utasította az amerikai űrkutatási hivatalt (NASA), hogy koncentráljon ismét az űrhajósokat is szállító földön kívüli küldetésekre. Az irányelv szerint az USA kormánya e célok megvalósítása érdekében szorosan együtt fog működni más államokkal és magáncégekkel is. Az amerikai elnök beszédében hangoztatta, hogy 1972 óta ismét amerikai űrhajósok léphetnek a Holdra. Mint mondotta:

   „Ezúttal nem csak zászlónkat és lábnyomaikat hagyják ott, hanem lerakják alapjait egy lehetséges Mars-missziónak, és talán egy nap azon túli számos más világ felé irányuló küldetésnek is.”

   A dokumentum ugyanakkor nem szab határidőt a nagyratörő tervek megvalósítására, és a nem szól a költségekről sem.

   Trump az irányelvet az utolsó Hold-misszió 45. évfordulója alkalmából írta alá, többek között Buzz Aldrin űrhajós társaságában, aki második emberként léphetett a Hold felszínére 1969-ben. Parancsnoka, az első holdra lépő, Neil Armstrong 2012-ben hunyt el.


Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: