You are here

Az Anonymus hackerei belezavarodtak a japán nyelvbe

Az Anonymus hackerei belezavarodtak a japán nyelvbe

Nevetségessé váltak az Anonymus külföldi hackerei, aki a kormányhivatal honlapja helyett egy vidéki ingatlanközvetítőét támadták meg.

A világ nevet az Anonymus hackercsoport baklövésén. A nemzetközi tőkének hadat üzenő csoport japán kormányhivatalok honlapját vette célba tiltakozásul az új médiatörvény és az atomerőművek újraindítása ellen. Októberben lép életbe a törvény, amely szerint védett adatok letöltéséért két év börtön és borsos pénzbüntetés is kiszabható. Július elsejével pedig a miniszterelnök üzembe helyezte az Oi atomerőművet.

A hackercsoport a japán kormányzati portálok ellen túlterheléses támadásokat indított, és a honlapok tartalmát megváltoztató (un. deface) akciókat. A külföldi tagok azonban ugyancsak belezavarodtak a japán nyelvbe. Így történhetett, hogy a fővárosi Kaszumigaszeki-ben található kormányzati negyed honlapja helyett egy vidéki kisváros, Kaszamigaura ingatlanközvetítőjének honlapját defacelték, a hivatal dolgozóinak nagy értetlenségére. A támadók a nemzetközi hahotára csak ennyit reagáltak: „Sajnáljuk, tévedtünk. A japán nyelv bonyolult.”

Tanaka
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

Új szerzői jogi törvény Japánban

Egy japán törvénytervezet szerint  2 év börtön és 6 millió ft.-nyi büntetés járhat jogvédett anyagok letöltéséért.

A szerzői jogokat minden valószínűség szerint Japán törvények védik a legszigorúbban. A törvényhozás tehát önmagát múlja felül egy új tervezetben azzal, hogy a védett internetes tartalmak letöltőinek a jövőben akár két év börtönbüntetést és 2 millió Yen (közel 6 millió Forint) pénzbüntetést helyez kilátásba. Új szemlélet ez a szerzői jogok megsértőivel szemben, akiket mindeddig  inkább szabálysértőknek tekintettek. Börtönbüntetést csak azoknak helyezett kilátásba, akik mások szellemi termékét az internetre feltöltve anyagi hasznot kovácsoltak. (Mi tagadás, a japán alvilág széles körben élt a módszerrel.) A jövőben azonban azok is bűnözőnek számítanak, akik saját szórakoztatásukra engedély nélkül töltenek
le például egyetlen zeneszámot. A törvény októberben lép hatályba, ha a tiltakozás útját nem állja.

Az Anonymus nemzetközi hackercsoport szerint a törvény születése a nemzetközi pénz-monopoliumok lobbijának eredménye. Erre enged következtetni, hogy a törvény megalkotásakor nem kérték ki a civilszervezetek véleményét. A csoport 200 tagja harcot hirdetett a japán kormányszerverek ellen.

Tanaka
Inter Japán Magazin

http://interjapanmagazin.com/hackerek-reme-a-japan-kiberfegyver/

Hackerek réme a japán kíberfegyver

Titokban kíberfegyvert fejleszett Japán. A fegyver visszaköveti a kapott vírusokat és a közvetítőtől a gazdagépig minden computert tönkretesz.

Az utóbbi években számtalan hackertámadás érte a legnagyobb japán cégeket, katonai és űrkutatási létesítményeket. A Fujitsu vezetésével védekezésül a legnagyobb titokban kifejlesztettek egy módszert, amely észleli a malvare behatolást, ártalmatlanná teszi azt, majd információt nyer ki belőle. A malvare által hátrahagyott nyomokat visszaköveti egészen a forrásig, s eközben minden közvetítő gépet (végül a gazdagépet is) letilt és lebénít.

A kezdeményezőt felfedő és a malvare terjedését meggátoló japán fegyver bizonnyal a kíberbűnözők réme lesz.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: