You are here

Arcátlanul magas összeget számláztak ki japán turistáknak egy velencei étteremben

Több mint 1100 eurót, vagyis csaknem 340 ezer forintot számoltak fel négy steakért, egy tál sült halért, vízért és a szervízdíjért néhány japán turistának egy velencei étteremben, aminek híre még a város polgármesteréhez is eljutott, aki megesküdött rá, hogy kivizsgálja a “szégyenletes” esetet.

    Az olasz vendéglátóiparban elterjedt a hír, hogy a japánokat jól „le lehet húzni”. Nem értik az idegen nyelveket, túlszámlázáskor nem tudnak érvelni, inkább fizetnek. Ezernyi trükk kering az éttermek, kávézók között a japán túristák kizsebelésére.

   A Bolognában tanuló négy japán fiatalember egy Szent Márk-térhez közeli étteremben kapta ki a számlát, majd Bolognába visszatérve jelentette az esetet a rendőrségnek – írta a BBC News.

   Luigi Brugnaro velencei polgármester az esetről értesülve megígérte, hogy utánajár az igazságnak. “Alaposan ki fogjuk vizsgálni az esetet, és ellenőrizni fogjuk, hogy jogos volt-e a panasz” – írta Brugnaro a Twitteren, hozzátéve, hogy ha a szégyenletes incidens igaznak bizonyul, akkor mindent meg fognak tenni azért, hogy a felelősöket megbüntessék. “Mindig az igazság oldalán állunk” – szögezte le a polgármester.

    Az olasz sajtó nem nevezte meg az éttermet, csupán annyit árult el, hogy egy kínai nő tulajdonában van és egy egyiptomi származású személy vezeti.

    Marco Gasparinetti, a velencei polgárok által létrehozott Gruppo 25 Aprile civilszervezet szóvivője szerint a városnak azon a részén az éttermek mindössze 1,1 százaléka van helyi lakosok tulajdonában, míg a történelmi városrész területének egészén ez az arány 50 százalé

    A csoport a héten jó tanácsokkal fogja ellátni a turistákat a Facebookon, hogy megóvja őket a hasonló incidensektől. Gasparinetti szerint Velencében gyakran előfordul, hogy az éttermek felárat számolnak fel a turistáknak. „Megvédjük a helyieket, mert bárki is teszi kockára Velence jó hírnevét, azzal az összes velenceinek kárt okoz” – írta a szervezet egy Twitter-bejegyzésében.

    Az olasz média szerint a négy japán férfival három nő is volt, akik azonban egy másik éttermet választottak, ahol 350 eurót fizettek három tál tengeri gyümölcsös tésztáért.

MTI-Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: