You are here

Amerika és Japán összefognak Észak-Korea ügyében

Az Egyesült Államoknak és Japánnak közösen kell törekednie, hogy Észak-Korea atommentesítése megtörténjen – jelentette ki Mike Pompeo, az USA külügyminisztere Abe Sinzó japán miniszterelnökkel folytatott tokiói tárgyalásán.

 

Azt mondta Abe Sinzónak, hogy az észak-koreai rakéta- és atomprogram, illetve az elrabolt japán állampolgárok ügyének rendezése érdekében a két országnak “ugyanabban az irányban kell haladnia”, szorosan együtt kell működniük Észak-Korea atommentesítése érdekében. Mint fogalmazott, “egy teljesen összehangolt, egységes nézőpontja” lesz a két országnak erről. Hasonló szellemben nyilatkozott Abe is, és nagyra értékelte azt, hogy Pompeo phenjani útja előtt felkereste Tokiót. Pompeo megígérte neki, hogy phenjani tárgyalásain felveti az észak-koreai felderítés által évtizedekkel ezelőtt elrabolt japán állampolgárok ügyét is – írja az MTI.

 

Mike Pompeo közvetlenül phenjani látogatása előtt találkozott a japán kormányfővel.
Utazása előtt amerikai újságíróknak ígéretet tett, hogy Észak-Koreából hazatérve közzé teszi, mikor és hol fog másodszor találkozni Donald Trump elnök Kim Dzsong Un-nal.

H-guchi
Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: