You are here

A Sony új vezére agresszív változásokat ígér

A Sony új vezére agresszív változásokat ígér

Agresszív változásokat ígér a gyengülő Sony új vezérigazgatója. 10 ezer munkahely megszűnik, több részleg Malajziába költözik, és további átszervezések!
A valaha világelsőként tisztelt Sony egyre kevesebb vevőt tud becsalogatni a boltokba. A termékek minőségromlását sokáig kompenzálta a patinás márkanév, de mára ez a varázs is elveszett. A piacon új riválisok tűntek fel, a verseny egyre erősebb harccá fajult. A küllemben, kialakításban kevésbé vonzó Sony termékek elmaradnak a Samsung és az Apple mögött. A gigantikus cégnél alapvető változásokra van szükség a régi dicsőség legalább részleges megtartásához.
A Play Station üzletág éléről a Sony vezérigazgató székébe került Hirai Kazuo kemény fellépést ígért. A mamutcég régi erejének visszanyeréséhez nem riad vissza a drasztikus és fájdalmas változtatásoktól sem. Alig foglalta el új helyét, máris bejelentette, hogy 10 ezer munkahelyet leépít és a cég jelentős részét rögtön áttelepíti Malajziába. Teljesen átszervezi a televíziós üzletágat, ami szintén agresszív változtatás lesz, immár saját felelősségére. A gyártásban a tévék, CD-k és DVD-k helyett a gyártásban kiemelt szerepet fog kapni a játék, mobiltermék és digitális képalkotás. Minden valószínűség szerint a Sony egyik kulcsterméke lesz a berlini IFA szórakoztató elektronikai kiállításon sikeresen bemutatott Xperia S Tablet táblagép.
A vezérigazgató kijelentette: „Agresszívan kell terjeszkednünk Európában, ahol már legalább egy talpalatnyi helyünk van. Az amerikai piacon viszont továbbra is nagyon erős a verseny.”

H-guchi
Inter Japán Magazin
Kapcsolódó cikkek:

Elfogták a Sony szerverek hackerét

Az FBI letartóztatta azt a 23 éves arizoniai egyetemistát, aki májusban betört a Sony Pictures szerverére, és meglovasította 37 ezer felhasználó személyes adatait.
Amerikai és brit nyomozók együttműködése eredményeképpen az FBI letartóztatott Cody Kretsingert, a hírhedt Lulz Security hackercsapat tagját. Ez év májusában a 23 éves arizoniai diák társaival egyetemben 37 ezer felhasználó adatait lopta el a Sony Pictures szerveréről. „Hőstettükkel” az interneten is eldicsekedtek, mert – úgymond – a Sony szerverére a legegyszerűbb trükkel, az SQL injectionnal törtek be. Gyakorlatilag a Sony szerver adatbázis-kezelőjének olyan adatokat küldenek, amelyeket az információ helyett parancsként értelmez.
Tettükkel 183 millió dollár kárt okoztak a Sonynak, és a további károk megállapítása FBI-szakértők bevonásával folyik.
Az ügyben Recursion néven kulcsszerepet vállaló Kretsinger tárgyalása október 11-én kezdődik Phoenixben. Amennyiben a 9 oldalas vádiratban felsorolt bűnössége bebizonyosodik, akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik. A per és büntetés irányadó lehet a mind jobban elszaporodó nemzetközi hackercsoportok elleni eljárásokban.

H-guchi
Inter Japán Magazi

Újabb hackertámadás a Sony ellen

A magát LulzSec-csoportnak nevező internetes bűnözőtársaság ismét célkeresztjébe vette a Sonyt. A vállalat imázsát már eddig is erősen megtépázta az ellene indított sikeres adathalászat-sorozat. Éppen összeszedte magát a legutóbbi megaláztatás után, amikor az újabb hackertámadás érte, ezúttal a Sony Pictures adatbázisát.

A sikereikkel eldicsekedő bűnözők szerint könnyű belépni a Sony szinte védtelen adatbázisába, ahol az admin jogosultság megszerzésével minden művelet elvégezhető.
Zsákmányuk több mint egymillió ügyfél személyes adatai. Lakáscímük, születési dátumuk, e-mail címeik és jelszavaik. Ha az idő nem sürget – úgymond – többet is elvihettek volna. Búcsúzóul még „megjutalmazták magukat” 3,5 millió kuponnal és 75 ezer kóddal.
A Sony becslése szerint a cégnek eddig 172 millió dollár veszteséget okoztak az adatlopások. Ez az összeg nem tartalmazza az ügyfeleiknek fizetendő kártérítések összegét.
H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: