You are here

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség meghívására Japánban tárgyalt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

    A Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel közölte: a tervek szerint még Áder János államfő és Orbán Viktor miniszterelnök is Japánba látogat idén.

    A közlemény szerint Gulyás Gergely háromnapos útján találkozott Tarao Micucsika tokiói alkormányzóval, Makino Takaóval, a Földügyi, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium miniszterhelyettesével, Eto Szeisiro parlamenti képviselővel, a Japán-Magyar Parlamenti Baráti Tagozat elnökével és Marius Vizerrel, a székhelyét idén Lausannéből Budapestre áthelyező Nemzetközi Cselgáncs Szövetség elnökével.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert a szövetség vezetőivel együtt ebéden látta vendégül Tomohito hercegnő. Gulyás Gergely kiemelte, hogy idén ünnepeljük a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulóját, amelynek apropóján szeptemberben Kako hercegnő Magyarországra látogat.


A Miniszterelnökség kiemelte: a japán-magyar kapcsolatok legfontosabb területe a gazdasági együttműködés, hiszen Japán a legjelentősebb ázsiai beruházó Magyarországon.
Több mint 160 japán cég járul hozzá magyarországi tevékenységével a magyar gazdasági növekedéséhez.

A közlemény szerint Gulyás Gergely elmondta, a “japán kormány részéről komoly figyelem övezi az európai politikát. A visegrádi négyek közötti jó együttműködés növeli a Közép-Európai térség jelentőségét, és fokozza a japán befektetők érdeklődését a régió iránt”.

    Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy Tokió az előkészületek alapján kiváló házigazdája lesz a jövő nyáron esedékes olimpiai játékoknak, hiszen a létesítmények többsége már készen áll.

A miniszter részt vett és érmeket is átadott a cselgáncs-világbajnokság hétfő esti döntőin – olvasható a közleményben.

/MTI nyomán/

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: