You are here

A különleges képességgel megáldott, ugyanakkor nem túl okos pénztáros esete

1300 bankkártya adatát jegyezte meg egy japán pénztáros, a fotografikus memóriájának köszönhetően. Persze, nem csak unalom űzés céljából jegyezte meg ezeket a számokat, terve is volt vele. 1300 károsultja van az ügynek.

Taniguchi Yusuke, részmunkaidőben dolgozott pénztárosként egy bevásárlóközpontban. Miközben kiszolgálta a vásárlókat megfigyelte és fejben tartotta az illető bankkártyájának adatait.

A férfi bevallotta, hogy később használta a megjegyzett információkat, ugyanis mindenfélét rendelt magának és azután eladta azokat, hogy ezzel is fedezze kiadásait.

A rendőröknek elég könnyű volt a dolguk a nyomozás során, hiszen tagadhatatlan nyomokat hagyott maga után a csalás elkövetője. Először is magánál tartotta azt a jegyzetfüzetet, ahová felírta a kártya adatokat és minden árut- amit ezekkel rendelt- a saját címére kérte. Nem nehezítette meg a rendőrség dolgát, sőt inkább segítette ezekkel a tettekel.

A jegyzettömb alapján elgondolkoztak, hogy a férfi talán csak pár percig képes fejben tartani az adatokat és nem hónapokig. Akárhogy is, ez is átlagon felüli, hogy addig megjegyzi még eljut odáig, hogy lejegyezze.

Helytelen és főleg törvénytelen volt, amit csinált, de tökéletes példa arra, hogy miért kell még jobban odafigyelni bankkártyánkra és annak használatára.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: